Περιήγηση στη Αρχαία Μεσσήνη μέσω κινητού τηλεφώνου

2012-02-14 11:24

Γνωρίστε την Αρχαία Μεσσήνη, μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας. Περιηγηθείτε με τη συσκευή σας είτε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είτε εικονικά, μέσα από το πλούσιο περιεχόμενο σε κείμενα, εικόνες, βίντεο, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και αφηγήσεις. Ξεναγηθείτε από τους ίδιους τους συντελεστές που επιμελούνται τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις των μνημείων και παρακολουθήστε αποσπάσματα από εργασίες συντήρησης.

Η εφαρμογή έχει σκοπό την περιήγηση των επισκεπτών στο Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Στόχος είναι η
σφαιρική προσέγγιση του αρχαιολογικού χώρου και της ιστορίας του, όπως καταγράφηκαν μέσα από τις φιλολογικές μαρτυρίες, αλλά κυρίως χάρη στη μακρόχρονη ανασκαφική δραστηριότητα. Η εφαρμογή δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο αλλά μπορεί και
συνιστάται να χρησιμοποιηθεί, είτε ως στοιχείο προετοιμασίας για αυτήν, είτε ως τρόπος εμπέδωσης των θεμάτων κατά την επίσκεψη. Δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει την Αρχαία Μεσσήνη, μια από τις πιο σημαντικές σε μέγεθος, μορφή και διατήρηση πόλεις της αρχαιότητας με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου.

Ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί με τη συσκευή του είτε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είτε εικονικά, μέσα από το πλούσιο περιεχόμενο σε κείμενα, εικόνες, βίντεο,τρισδιάστατες αναπαραστάσεις και αφηγήσεις. Μπορεί να ξεναγηθεί από τους ίδιους τους συντελεστές που επιμελούνται τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις των μνημείων και να παρακολουθήσει αποσπάσματα από εργασίες συντήρησης.

Την εφαρμογή μπορείτε να την εγκαταστήσετε από εδώ.