Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2012 για κατοίκους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

2012-02-15 11:03

Ο Δήμος Μεσσήνης θα υποβάλει και φέτος αίτημα στην Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων έτους 2012.Στο πλαίσιο του προγράμματος οι δικαιούχοι που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές μειονεκτικές κοινότητες, σύμφωνα με την Οδηγία
81/645/ΕΟΚ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και έχουν εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό μέχρι και 12.000 ευρώ, μπορούν να λάβουν δωρεάν συγκεκριμένη ποσότητα τροφίμων, όπως μακαρόνια, ρύζι, φέτα, κλπ,η οποία καθορίζεται από εγκυκλίους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Οι ενδιαφερόμενοι και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, θα πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, να κάνουν αίτηση στο
ΚΕΠ της Δημοτικής τους Ενότητας, όπου πρέπει να προσκομίσουν και τα εξής:
1.Φωτοτυπία ταυτότητας
2.Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας έτους 2011, ή θεωρημένο αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, που παρελήφθη από τη ΔΟΥ σε περίπτωση μη παραλαβής του εκκαθαριστικού σημειώματος 2011, ήυπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. σεπερίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης.
3.Θεωρημένο Αντίγραφο Ε9
4.Έγγραφο από κρατικούς φορείς υγείας, σε περιπτώσεις που ο δικαιούχος πάσχει από βαρύ, δυσίατο ή ανίατο νόσημα.Σημειώνεται ότι θα αναζητηθούν αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και η βεβαίωση μονίμου κατοικίας.

Σημειώνεται, ότι ορεινές και μειονεκτικές κοινότητες για το Δήμο Μεσσήνης θεωρούνται οι εξής: Αδριανή, Μηλίτσα, Ανδρούσα, Ελληνοεκκλησιά, Καλογερόρραχη, Μαγγανιακό,Πολυλόφος, Αριστομένης, Βούταινα, Διοδια, Κεφαλοβρύσο, Κουτίφαρη,Μάνεσης, Πελεκανάδα, Πλατανόβρυση, Πουλιτσι, Βλάσης, Κουρτακι,Μηλιώτης, Αρσινόη, Ζερμπισια, Κεφαλινού, Αρχαία Μεσσήνη, Ρευματιά, Λευκοχώρα, Νεοχωριο Αριστομένους, Σπιταλι, Δροσιά, Καλοχωρι, Καστανια,Κοκκίνου, Λυκίσσα, Μαθία, Νερόμυλος, Πανιπερι, Δραϊνα, Κλήμα, Κορομηλεα,Παλαιοκάστρο, και Τρικόρφο.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες προσαυξήσεις στο όριο των 12.000 ευρώ, ως εξής:
Κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40 % για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, το οποίο αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά, ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και κατά 40 % σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.

Πληροφορίες: Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Δημοτικής Ενότητας Ιθώμης Δήμου Μεσσήνης,Βαλύρα Μεσσηνίας(πρώην Δημαρχείο)

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2724360235 και 2724071668