Συναυλία στην Αρχαία Μεσσήνη από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.

2011-07-01 08:26

 Πρόταση για φεστιβάλ Αρχαίας ΜεσσήνηςΤο Σάββατο 2 Ιουλίου 2011 και ώρα 20.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Εκκλησιαστήριο – Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης με Αρχαιοελληνικούς και Βυζαντινούς ύμνους, που συνδέονται με την ταυτότητα του αρχαιολογικού χώρου και τους οποίους θα αποδώσουν περίτεχνα οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων και έχουν σκοπό την προαγωγή και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, ως κορωνίδας πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης.
 

 

Επίσης η δημιουργία φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα την Τετάρτη ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, με τον πρόεδρο της οργάνωσης «Διάζωμα» πρώην υπουργό Σταύρο Μπένο και τον αντιπρόεδρό της αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη, ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης.

Αυτό γνωστοποίησε χθες ο Στ. Αναστασόπουλος, προσθέτοντας ότι ήδη νομικός επεξεργάζεται το σχέδιο της σχετικής πρότασης, προκειμένου αυτή να διατυπωθεί επίσημα -και κυρίως τεκμηριωμένα- προς τους αρμόδιους φορείς.